העסקת מטפל סיעודי בישראל דורשת ידע בנבכי הביורוקרטיה הממסדית.
במאמר קצר זה ננסה להבהיר עבורכם את העניין.
● מהיכן מגיעים המטפלים? קיימים שני סוגים של מטפלים סיעודיים. הסוג הראשון אלו הם הישראלים שעוסקים בתחום. מדובר על אחים ואחיות סיעודיים, אשר עברו התמחות במוסדות בארץ. הם מספקים שירותי סיעוד ויש שמעדיפים אותם בזכות העובדה שהם כמובן דוברי עברית, או שפות אחרות שמתאימות לקשישים (רוסית, רומנית, ערבית, וכיו”ב).
הסוג השני אלו כמובן העובדים הזרים. מטפל סיעודי זר מועסק בארץ ע”י חברת כוח אדם, ומגיע לארץ לפי רישיון. העובדים הזרים מגיעים ממגוון רחב יחסית של יעדים, בעיקר ממדינות מזרח אירופה והמזרח הרחוק.
● אילו שירותים המטפל מספק? הטיפול הסיעודי כולל בעיקר טיפולים ושירותים שהמטופל לא יכול לבצע בעצמו, עקב אובדן כושר תפקוד עצמאי. המטפל הסיעודי יכול לספק סיוע בהכנת אוכל וביצוע קניות, ליווי הקשיש למקומות שונים, טיפול בצרכים, קילוח, הלבשה, הכנה לשינה ודברים נוספים אחרים.
יש לציין שאם מדובר על אחים או אחיות סיעודיים, הרי שיש להם גם הסמכה רפואית והם יכולים לסייע במתן תרופות, טיפול רפואי ראשוני וכל עזרה רפואית אחרת כנדרש. זהו פתרון אפקטיבי עבור קשישים במצב סיעודי קשה.
● זכויות המטפלים : אילו זכויות עליכם לספק למטפל הסיעודי?
אם מדובר על מטפל סיעודי שמגיע לפי בנק שעות, לרוב הוא נמצא רק כמה שעות ביום, אין צורך לדאוג לו להוצאות שונות.
אם מדובר על מטפל סיעודי צמוד 24 שעות ביממה יש לדאוג עבורו למגורים ואוכל, כולל יום חופש אחד בשבוע.
● תשלומים נוספים : אם מדובר על מטפל סיעודי מישראל, אין הוצאות מיוחדות נוספות. אם מדובר על עובד זר, יש לשלם היטל חד פעמי בכל שנה, וכן יש לדאוג עבורו לביטוח בריאות פרטי דרך אחת מחברות הביטוח, ויש לוודא כי הוא מקבל גם את הקצבאות שמגיעות לו מהביטוח הלאומי.
מטפל סיעודי זמני
ברוב המקרים, אתם לא המעסיקים הישרים של המטפל הסיעודי, אלא חברת כוח האדם היא המעסיקה. למרות זאת, חשוב להיות מעודכנים במידע, כדי שתבינו מהן הזכויות והחובות של המטפלים הסיעודיים, ותבינו את טיב היחסים ביניכם.
בין אם זה מטפל זמני מביטוח לאומי והטיפול נעשה בבית, טיפול של כמה שעות, ובין אם זה מטפל מסביב לשעון, 24 שעות ביממה.
בכל שאלה בעניין אתם מוזמנים ליצור אתנו קשר דרך האתר.